Hierbij de nieuwsbrief van onze Branche organisatie NLActief. Club VIEF volgt altijd deze lijn.


Beste leden / ondernemers,

Nieuwe maatregelen COVID-19

We hebben weer een paar bewogen dagen achter de rug in de opmaat naar de persconferentie van dinsdagavond. Met besmettingscijfers van het virus die de pan uitstijgen en regio’s die rood kleuren, is het altijd weer spannend welke maatregelen het kabinet neemt en hoe het de branche gaat raken. We hebben zeer intensief contact met de ministeries van VWS en EZK, maar een persconferentie blijft tegelijkertijd een toetsmoment hoe de overheid aankijkt tegen onze branche.
 
Inmiddels is het goede nieuws dat we open mogen blijven. Dat u door kan om met uw leden te werken aan hun gezondheid, vitaliteit en weerbaarheid. Dat is het goede nieuws en een duidelijke boodschap. Dat zien we als een groot compliment aan onze ondernemers die elke dag keihard werken om mensen veilig en verantwoord aan het sporten en bewegen te houden. En dat we erin geslaagd zijn om dat beeld goed bij de overheid onder de aandacht te brengen.
 
Als uitgangspunt voor uw bedrijf is het belangrijk dat u op dit moment en tot nader bericht de 1,5 meter borgt en deurbeleid voert. Voor de groepsleszaal geldt een maximum van 30 personen per groepslesruimte. De overheid ziet fitness namelijk als een individuele activiteit. Oftewel: een groepsles bestaat uit 30 individuen en niet uit een team van 30 mensen.
Hoe de overheid vervolgens aankijkt naar de groepsgrootte bij een buitentraining voor volwassenen, zoeken we nog verder voor u uit. Het lijkt er namelijk op dat een bootcampinstructeur niet met een grote groep kan sporten, maar met een paar groepen van 4 mensen die voldoende ruimte houden. Nogmaals: hier komen we later op terug.  
 
De overheid verwacht ook dat u uw kleedkamers sluit, net als de horeca. Dat zijn natuurlijk vervelende maatregelen voor uw bedrijf en de (verdere) sluiting van de horeca is een klap voor uw omzet. Voor deze omzetderving verwijzen we u door naar de steunmaatregelen vanuit de overheid, zoals de TVL en NOW. We hopen dat de beperkende maatregelen voor kleedkamers en horeca snel afgeschaald kunnen worden als de besmettingscijfers dalen.
 
De maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en zullen rond 27 oktober geëvalueerd gaan worden. We hopen nogmaals dat we met elkaar snel de besmettingscijfers omlaag kunnen brengen. Laten we als branche ook meehelpen door in fitnesscentra nauwgezet deze regels van de overheid te volgen. Laten we met elkaar dus ook ervoor zorgen dat de branche niet harder geraakt wordt.
 
We gaan de komende dagen nog een aantal zaken verder uitzoeken en blijven u hierover informeren. Houd onze kanalen goed in de gaten en blijf uw vragen aan ons stellen.  


Met vriendelijke groet,


Team NL Actief