Nieuwsbries april 2024


Beste leden van Club Vief,

Hierbij de nieuwsbrief van april 2024

Wijzigingen lesrooster:
Vanaf dinsdag 2 april vinden er wat wijzigingen plaats in ons lesrooster. Onze docenten hebben u het waarschijnlijk al medegedeeld maar hierbij ook nog even officieel via de nieuwsbrief.

Klik hier voor het nieuwe lesrooster.

Persoonlijke intake:
Ook kunt u op ons lesrooster zien wanneer u een afspraak kunt inplannen voor een intake. Een intake is een 1 op 1 gesprek waarbij we voor u een trainingsprogramma op maat samenstellen. Een afspraak hiervoor kunt u maken in Club Vief bij Sjaak en Odette.

Pasen:
Maandag 2e paasdag zijn we gesloten.

Namens het gehele team van Club Vief wensen we u fijne paasdagen en hopen u binnenkort weer te mogen ontmoeten in Club Vief.

Met sportieve groet,

Team Club Vief


Nieuwsbrief december 2023Beste leden,

Namens alle medewerkers en vrijwilligers wensen we u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar toe. Dat we u maar weer veel in ons centrum mogen ontvangen om dat te doen wat we zo graag met u doen. Lekker bewegen en gezellig samen zijn.

Voor het eerst sinds de overname in 2020 zijn we genoodzaakt om onze contributie te verhogen.

Externe projecten als Sociaal Vitaal en de gezondheidstesten voor alle 65+ burgers van de gemeente Vlissingen zorgden de afgelopen jaren voor een extra financiële injectie waardoor we de contributie niet hoefde te verhogen.

Ondanks de lichte groei in leden en omzet blijven de kosten in 2024 ook weer oplopen. Per 1 januari 2024 zullen we de contributie met ongeveer 9,5% verhogen. Dit zal automatisch worden aangepast.

Onze abonnementsprijzen per 1 januari 2024 zijn dan:

- Onbeperkt trainen met een contractduur van 1 jaar: €35,50 per maand.

- Onbeperkt trainen met een contractduur van 6 maanden: €38,50 per maand.

- Onbeperkt trainen met een contractduur van 1 maand: €41,00 per maand.


Verder kunnen we u melden dat Club Vief gezond is. Het is geen vetpot maar dat hoeft ook niet. Het aantal leden zorgt ervoor dat we net de kosten kunnen opbrengen. Club Vief is een stichting en heeft geen winstoogmerk. Club Vief wil er zijn voor alle senioren in de gemeente Vlissingen.

Tot ziens in Club Vief.

Met vriendelijke groet,

Team Club Vief


Opmerking:
Voor inwoners van de gemeente Vlissingen met een minimum inkomen is er het Fonds Cultuur, Sport & Onderwijs. Hier kunnen mensen onder voorwaarden een financiële bijdrage aanvragen. Ook voor het sporten bij Club Vief.

Meer informatie hierover:
https://www.orioniswalcheren.nl/extra-bij-laag-inkomen/fonds-cultuur-sport-en-onderwijsNieuwsbrief augustus 2023


Beste leden,

Hierbij de nieuwsbrief met hierin informatie over ons centrum Club Vief.

We zijn per direct op zoek naar een vervanger voor Leo die per 1 juli is gestopt, Leo werkte op maandagavond en om de week op zaterdagochtend. Weet u iemand? Laat het ons weten. Intern iemand opleiden behoort ook tot de mogelijkheden. Ondertussen blijven we verder zoeken maar het heeft helaas wel consequenties voor ons lesrooster en openingstijden.

Vanaf 1 juli komt de Spinning en de de circuitraining op de maandagavond voorlopig te vervallen.

Helaas is vanaf 1 augustus om de week op de zaterdagochtend Club Vief ook gesloten. De eerste zaterdag dat we gesloten zijn is zaterdag 5 augustus. De andere zaterdag werkt Sjaak gewoon.

Als alternatief mogen de leden van Club Vief deelnemen aan de Spinningles op maandagavond aanvang 19.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur bij Zeeland Gezond in Middelburg.

Op donderdag is er van 12.15 - 13.00 uur een extra stoel Tai Chi les door Marja.

De Tai Chi is op dinsdag van 19.00-20.00 uur buiten in het Nollebos in Vlissingen, verzamelen op de parkeerplaats voor de sauna. De maandagavondles komt in augustus te vervallen. Leden van Club Vief mogen als alternatief op maandag naar de Tai Chi les om 11.00 uur bij Zeeland Gezond in Middelburg.

We wensen iedereen een fijne zomer en tot ziens in Club Vief.

Met sportieve groet,

Team Club Vief
 


Nieuwsbrief april 2023


Beste leden van Club Vief,

Gelukkig kunnen we alweer een tijd zorgeloos genieten van het bewegen en samenzijn in Club Vief. Langzaam zien we het ledenaantal iets op lopen. Dit is positief na de vervelende Corona periodes van de afgelopen jaren.

Ondanks de stijgende energieprijzen, boodschappen (koffie/thee) en
loonkosten, willen we zo lang mogelijk voorkomen dat we in 2023 de
contributie gaan verhogen. Dit kan met name doordat we een stichting zijn
(zonder winstoogmerk) en door de projecten die we vorig jaar konden
uitvoeren, ons een buffer hebben gegeven.

Wel houden we nauwlettend de kosten in de gaten. We hebben besloten om per 1 mei Het Speelhuus op maandagavond niet meer te huren. De extra kosten zijn gewoon te hoog naar verhouding van het aantal deelnemers in de lessen op maandagavond in Het Speelhuus..

De Tai Chi zal vanaf 1 mei op maandagavond om 19.00 in Club Vief in de Keiserzaal plaatsvinden. Voordeel is dat er na afloop samen weer lekker een kopje koffie kan worden gedronken.

De maandagavond yogales van Marja zal vanaf 1 mei verplaatst worden naar de donderdagochtend 11.00 uur, ook in de Keiserzaal in Club Vief. De roosterwijzigingen kunnen jullie vanaf 1 mei terugvinden op ons lesrooster en op onze website.

I.v.m. de vakantie van Odette komen de Pilateslessen op 2,3 en 24 mei te vervallen, voor de rest van de lessen is vervanging geregeld.

Aangepaste openingstijden:
Donderdag 27 april Koningsdag vanaf 12.00 uur gesloten.
Donderdag 4 mei dodenherdenking vanaf 17.00 uur gesloten.
Donderdag 18 mei Hemelvaartsdag gesloten.
Maandag 29 mei 2e pinksterdag gesloten

Namens het Team van Club Vief wensen we jullie allemaal een fijn voorjaar en zomer, geniet van het mooie weer, geniet van elkaar en probeer gezond en fit te blijven.

Wij staan in ieder geval weer voor jullie klaar. Tot snel in Club Vief

Met sportieve groet,

Team Club Vief.
 Nieuwsbrief  5 december 2022


Beste leden van Club Vief,

Het is weer even geleden dat u een nieuwsbrief van ons heeft ontvangen. Positief nieuws. Gelukkig is er langzaam weer stijging in het aantal leden te constateren zodat we weer wat omhoog kunnen gaan kijken. Ook hebben we 2 mooie projecten die Club Vief financieel weer een stukje gezonder kunnen maken. Het eerste project is Sociaal Vitaal wat inmiddels is afgerond. Het 2e project staat komend weekend voor de deur. Hier willen we u graag wat meer over vertellen.

De gemeente Vlissingen heeft ons benaderd voor een mooi project. Club Vief organiseert op zaterdag 10 en 11 december Fit - Testen voor alle 65-plussers uit de gemeente Vlissingen. Inmiddels heeft u, net als alle andere 11.000 65-plussers in de gemeente Vlissingen de uitnodiging al in de bus ontvangen. Ook u bent van harte welkom om u te laten testen.

Met het team bewegingsdeskundigen en vrijwilligers van Club Vief aangevuld met externe bewegingsdeskundigen gaan we deze klus klaren. Voor Club Vief de ideale gelegenheid om positief in het nieuws te komen, nieuwe leden te werven en te laten zien waar we toe in staat zijn.

We zoeken nog vrijwilligers die ons op de Fit-Test dagen een handje kunnen helpen. Denk daarbij aan het meten van de lengte, het meten van de bloedruk, het meten van het gewicht of het meten van de handknijp kracht van de deelnemers aan de Fit-Testen.  Eenvoudige werkzaamheden maar wel heel leuk om te doen en altijd onder begeleiding van bewegingsdeskundige.

Als blijk van waardering hebben we ook een vergoeding voor de werkzaamheden. U ontvangt een cadeaubon van bol.com van €50 per dag, voor een halve dag ontvangt u een cadeaubon van bol.com van €25.

We zoeken nog mensen voor:
Zaterdag 10 december 14.00 - 20.00 uur (hele dag)
Zaterdag 10 december 14.00 - 17.00 uur (halve dag)
Zondag 11 december 09.00 - 17.00 uur (hele dag)
zondag 11 december 09.00 -13.00 uur (halve dag)

Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.

Als u wilt helpen kunt u hier klikken en u aanmelden.
Vermeld uw naam, telefoonnummer en de dag(en) en tijd(en) die u wilt helpen. We nemen dan contact met u op en plannen u in.

U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij Marco, voorzitter van de Stichting Club Vief via 0642451314

Met vriendelijke groet,

Team Club Vief


Nieuwsbrief  31 juli 2022


Beste leden,

Helaas is het Speelhuus pas beschikbaar vanaf maandag 8 augustus. We gaan dan ook vanaf maandag 8 augustus starten met Tai Chi om 19.00 uur en Yoga om 20.00 uur in het Speelhuus.

Procedure:

Omdat de Brasserie al vroeg sluit, is de doorgang vanaf de hoofdingang gesloten. We kunnen alleen het Speelhuus bereiken via de ingang aan de Koudekerkseweg. De buitendeur zal om 18.50 uur voor de Tai Chi en om 19.50 uur voor de Yoga speciaal voor de leden van Club Vief worden geopend. Ook na afloop van de lessen graag weer langs de uitgang aan de Koudekerkseweg het gebouw verlaten.

Met sportieve groet,

Team Club Vief


Nieuwsbrief  18 juli 2022


Beste leden van Club Vief,

In onze laatste ledenvergadering die gericht was op een impuls voor ons teruggelopen ledental hebben wij onszelf met een 5tal actiepunten een opdracht meegegeven. Hoe staan we er nu voor; even een update.

1. Met gepaste trots kunnen wij u melden dat na de constructieve gesprekken met WVO-Zorg en onze ambassadeur de heer Jaap Wielaard we weer gebruik kunnen maken van het Speelhuus in Ter Reede. Als we dit aanbod afzetten tegen het ledenaantal dat hier in het verleden gebruik van maakte moet dit een financieel haalbare opzet worden die we in de komende maanden verder vorm kunnen geven.

We hebben ervoor gekozen om te starten met 1 avond in de week en wel vanaf maandagavond 1 augustus. Om 19.00 uur zal Vicente een Tai Chi Les verzorgen en om 20.00 uur een Yoga les door Marja.

We bieden met deze locatie weer een stukje kwaliteit en hopen dat dit er voor zal zorgen dat meer senioren de weg naar Club Vief weer weten te vinden. Zeg het voort.....

2. De ledenwerf campagne gaat ook vanaf deze week van start. Samen met de leden hebben we een nieuwe folder van Club Vief ontwikkeld. Deze zal vanaf deze week in Club Vief liggen. We willen de leden verzoeken om er een aantal mee te nemen en deze te verspreiden in de buurt of te overhandigen aan potentiële Club Vief leden.

3. In de eerste week van september volgt er een Open dag met een ledenwerf actie. Achter de schermen zijn we hier al mee bezig. Heeft u nog leuke ideeën voor de Open dag of om nieuwe leden te werven dan horen we dit natuurlijk graag.

4. We hebben van l'Escaut advertentieruimte toegewezen gekregen waar wij onze nieuwe folder voor gaan inzetten.

5. Het aftasten van mogelijkheden bij ziektekostenverzekering, Roat, Orionis en andere partijen in de regio staat gepland voor eind augustus.


Uiteraard houden we u verder op de hoogte. Geniet van het mooie weer en tot ziens in Club Vief.

Met sportieve groet,

Team Club ViefNieuwsbrief  12 mei 2022


Beste leden van Club Vief,

Hierbij het stappenplan wat tot stand is gekomen tijden het open overleg van afgelopen dinsdag 10 mei.

Vragen, suggesties of aanbevelingen blijven van harte welkom.

Met sportieve groet,

Team Club Vief

0001jpg

0002jpg

0003jpg

0004jpg

Nieuwsbrief 21 april 2022


Beste leden,

Het is weer even geleden dat u via de mail iets van ons te horen heb gekregen. We hebben de Corona maatregelen voorlopig achter ons kunnen laten en we zijn weer bezig met dat wat we zo graag doen. Lekker met onze leden op een fijne manier bewegen.

We willen samen met jullie ook weer gaan vooruitkijken. Corona heeft er bij Club Vief behoorlijk ingehakt, we hebben nu nog rond de 170 leden, daar waar Club Vief in de hoogtijdagen tegen de 300 leden aan zat.

Op dinsdag 10 mei om 15.00 uur organiseren we een Open Club Vief vergadering voor alle leden, personeel en vrijwilligers van Club Vief. Doelstelling van deze vergadering is om tot een gedegen ledenwerf campagne te komen om het ledenaantal van Club Vief weer te verhogen. Ook krijgt u inzicht in de financiële en organisatorische situatie van Club Vief. Alle ideeën en inbreng zijn van harte welkom. We willen de leden graag betrekken bij het beleid wat we voeren. Heeft u interesse om deel te nemen, meldt u zich dan even aan in Club Vief. Naast de koffiemachine ligt een inschrijflijst. We zijn benieuwd naar jullie inbreng en/of mening.

Wanneer u niet aanwezig kan zijn maar wel een goed idee of vraag heeft kunt u deze ons ook mailen. Stuur uw mail dan naar info@clubvief.nl

Overig nieuws:

  • Zaterdag 30 april van 10.00 - 12.00 uur is de Wereld Qigong en Tai Chi dag georganiseerd door Vicente. Locatie: Healthclub Zeeland Gezond, Schenge 4 in Middelburg. De toegang is gratis.
  • Woensdag 27 april Koningsdag is Club Vief normaal geopend.
  • Donderdag 5 mei Bevrijdingsdag is Club Vief van 08.00 - 12.00 uur geopend.

Met sportieve groet,

Team Club Vief
Nieuwsbrief 14 januari 2022


We mogen weer!

Zaterdag15 januari open we weer onze deuren. We kunnen niet wachten om weer lekker met elkaar aan de slag te gaan. Gelukkig, weer met de normale openingstijden en lesrooster.

Wel nog de onder de volgende voorwaarden:

  • Boven de 18 jaar verplicht QR code tonen.
  • Medisch mondmasker verplicht bij verplaatsing.
  • De 1,5m onderlinge afstand blijft.
  • Groepslessen maximaal 10 deelnemers.
  • Klik hier voor ons lesrooster.
  • Reserveren voor de groepslessen of de losse fitness is voorlopig nog niet nodig.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 12.00 uur.
Maandag 17.30 - 20.00 uur.
Dinsdag 19.00 - 20.00 uur.
Woensdag 19.00 - 20.00 uur.
Donderdag 15.00 -20.00 uur.
Zaterdag 08.30 - 12.00 uur.
Zondag gesloten.

Tot snel in Club Vief.

Met sportieve groet,

Team Club ViefNieuwsbrief 19 december 2021


Beste leden van Club Vief,

Allereerst wensen we jullie namens het gehele team van Club Vief prettige feestdagen en een gezond 2022 toe.

Helaas bracht zaterdag 18 december tijdens de ingelaste persconferentie ons slecht nieuws. Nederland gaat per direct weer  op slot en dus ook Club Vief.

We hopen jullie vanaf zaterdag 15 januari weer te mogen ontvangen.

Op ons Club Vief YouTube kanaal staan diverse filmpjes met oefeningen, trainingen en lessen die u thuis prima kunt uitvoeren.

Wanneer er nieuws te melden is zullen we dit direct via onze website en via een nieuwsbrief naar u communiceren.

Voor nu, blijf gezond, blijf bewegen en hou elkaar een beetje in de gaten.

Met sportieve groet,

Team Club ViefNieuwsbrief 28 november 2021


Beste leden,


Wij stellen uw en onze veiligheid weer bovenaan en trachten met een aangepast rooster u toch zoveel mogelijk gelegenheid te bieden te blijven werken aan een gezonde basis. Goede conditie is een belangrijk gegeven om
het lichaam weerbaar te houden.

Ons lesrooster en de openingstijden zijn hierdoor vanaf 28 november aangepast waardoor zo
maximaal mogelijk service wordt geboden.

Neemt u bij vragen contact op per mail, zodat we u zo goed mogelijk binnen korte tijd kunnen antwoorden.
Bij dringende vragen kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch benaderen tijdens de openingsuren.

Klik hier voor ons aangepaste lesrooster.

Klik hier voor onze website met de aangepaste openingstijden.

Club Vief is tijdens de aangescherpte corona maatregelen extra ook op zondag van 09.00 - 12.00 uur geopend met om 10.00 uur een Spinningles en om 11.00 uur een circuittraining.

Reserveren voor de groepslessen of registeren voor de fitness is voorlopig nog niet nodig.

Blijf gezond, hou elkaar een beetje in de gaten en heel veel plezier tijdens het sporten.

Met vriendelijke groet,

Team Club Vief.